Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
18 месеца затвор за бивш полицай
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:11 / 10.08.2006Коментари ()967
Година и половина затвор за бившия полицай и бивш представител на застрахователно дружество “Аполо и Болкан” Георги Тодоров – Шилето постанови днес Пловдивският окръжен съд. Шилето и двамата му съучастници бяха признати за виновни по обвиненията в отвличане и заплаха за убийство на 18-годишно момиче от Пловдив. Това е втора ефективна присъда за бившия полицай, който преди години стреля по бизнесмена Стоян Ненчев-Цеко и уби бодигарда му Кальо. Тогава съдът бе снизходителен и даде минимално наказание на Тодоров, който е болен от левкемия.

Престъплението, заради което сега Шилето отива в затвора, бе извършено през януари тази година. Тодоров и съучастниците му Димитър Димов и Иван Майоров са отвлекли тийнеджърката пред пловдивски ресторант и с автомобил Ауди са обикаляли Пловдив, Хасково и Димитровград в очакване на 15 000 лева откуп, поискани от приятеля й, работещ в Англия.

От тримата похитители условна присъда получи Иван Майоров, който според съда е имал незначително участие в престъплението. Той бе осъден и на 1 година пробация и пуснат срещу подписка. За две години и половина отива зад решетките другият съучастник на Шилето – 34-годишният Димитър Димов.

И тримата бяха осъдени на глоби от по 2 000 лева. Информацията е на Дарик радио.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/18-meseca-zatvor-za-bivsh-policai-18379
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.