Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Десислава Атанасова след преговорите с миньорите: В "некоалицията" се оказа, че сме сериозни партньори
Автор: Самуил Иванов 19:06 / 03.10.2023Коментари ()1975
© Фокус
В "некоалицията" се оказа, че сме сериозни партньори. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова след близо седемчасовата среща, която представители на властта и депутати от управляващото мнозинство и опозицията проведоха с протестиращите миньори и енергетици, предаде репортер на "Фокус". 

"Няколко часа и общо решение, положени са подписите на всички политически партии. Това, което е най-важното, е, че намерихме решение. В "некоалицията“ се оказа, че сме сериозни партньори, защото в трудни моменти можем да разчитаме един на друг", заяви Атанасова.

"Народното събрание в декларация би могло да препотвърди това споразумение между парламентарните групи, Министерският съвет и социалните партньори", каза още тя.

Десислава Атанасова обясни, че това би могло да се случи, ако декларацията влезе точка на редовното заседание в четвъртък или ако председателят на парламента свика извънредно такова през утрешния ден.

По думите й волята на политическите сили е заседанието да се проведе извънредно утре.

На въпрос дали ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ си имат доверие, Атанасова отговори така: "Заедно градим доверие и сме в една лодка. Това го показахме през изминалите дни и в пленарна зала заедно подкрепяхме решения. Това ще продължи“.

Председателят на ГЕРБ-СДС обясни, че остават още няколко закона от Плана за възстановяване и устойчивост, които трябва да бъдат приети, за да може България да получи втория транш средства.


Още по темата: общо новини по темата: 107
02.10.2024 »
18.09.2024 »
10.11.2023 »
29.10.2023 »
19.10.2023 »
19.10.2023 »
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница

Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Desislava-Atanasova-sled-pregovorite-s-minyorite-V-nekoaliciyata-se-okaza-che-sme-seriozni-partnyori-1846799
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.