Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Съдят Абделсалам Зард в негово отсъствие
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:39 / 06.10.2023Коментари ()1090
©
Окръжен съд Пловдив прецени да даде ход на делото срещу египтянина  Абделсалам Абделфаттах Абделсалам Зард, обвинен за катастрофа със загинал и двама пострадали, въпреки неговото отсъствие. 

Подсъдимият е неоткриваем вече няколко месеца и е обявен за общодържавно издирване още от април тази година. Делото бе отменяно вече няколко пъти във времето, но съдът смята, че е време процесът да започне.

Припомняме, че Зард е превозвал сирийски бежанци от района на Харманли, които трябвало да закара в София. Водачът е нямал необходимата правоспособност и седнал зад волана след употреба на наркотични вещества. 

В района около землището на Войводиново се случва катастрофа, при която загива един човек, а другите двама получават средни телесни повреди. 

След пътното произшествие подсъдимият е отведен в специализираното заведение за чужденци в Бусманци. 

На заседанието през август стана ясно, че Зард е издирван на адрес в София, но живущите там казали, че не познават такова лице.

Изпратената до дома в Бусманци призовка пък е върната в цялост и е придружена от писмо на кмета на селото, в което се казва, че лицето не е на територията на специализираното заведение и е в неизвестност за тях.

Справка на Гранична полиция показва, че няма регистрирано излизане извън страната на Абделсалам Абделфаттах Абделсалам Зард. 

Единият пострадал е напуснал България на 10 декември 2022 г., а за другия няма данни къде се намира.  

Прокуратурата е провела щателно издирване на лицето, но то не е намерено на адреса си. Без уведомление към съда той е променил местожителството си. От тях е дошло и предложението да се стартира процес, без неговото присъствие в зала. 

Следващото съдебно заседание е насрочено за 2 ноември на което ще бъдат разпитани и свидетели от инцидента, както и част от превозваните мигранти.


Още по темата: общо новини по темата: 399
24.09.2024 »
23.09.2024 »
19.09.2024 »
18.09.2024 »
18.09.2024 »
16.09.2024 »
предишна страница [ 1/67 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Sudyat-Abdelsalam-Zard-v-negovo-otsustvie-1849824
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.