Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
28 бензиностанции в Пловдивско отговарят на Наредба №16
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:10 / 15.08.2006Коментари ()1959
28 бензиностанции в Пловдивски регион отговарят на изискванията на Наредбата за ограничаване на емисиите на летливи органични съединения при съхранение, товарене или разтоварване и превоз на бензини. Това показаха проверки на РИОСВ – Пловдив на бензиностации, които е трябвало да изпълнят условията на Наредбата до 31.12.2005 г.

Изискванията на Наредбата се прилагат към новите бензиностанции – въведени в експлоатация след 25.05.2000 г. За всички действащи бензиностанции в зависимост от производителността и местоположението им, са предвидени различни срокове за привеждане напълно с нормативните изисквания.

Проверени от РИОСВ са и трите големи складови бази за съхранение, товарене и разтоварване на бензини – “Нафтекс-петрол” АД, Пловдив, “Инсаойл” АД , Раковски и “Лукойол България”АД, Пловдив. На дружеставата са направени предписания със срокове за въвеждане в съответствие с техническите изисквания на Наредба №16.

Експертите от направление «Опазване чистотата на атмосферния въздух» ще следят за изпълнение на дадените предписания и ще продължат проверките и на останалите непроверени бензоностанции в Пловдивски регион, които са над 150.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/28-benzinostancii-v-Plovdivsko-otgovaryat-na-Naredba-16-18499
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.