Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Махат пенсионерите от УМБАЛ "Св. Георги"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:38 / 18.08.2010Коментари ()3075
© Plovdiv24.bg
Всички пенсионери в Университетска болница "Св. Георги" ще бъдат освободени. Точната бройка на хората, които ще напуснат администрацията и лечебните звена, ще е ясна в началото на септември, обясниха синдикалисти, с които ръководството преговаря.

Засега е сигурно, че няма да се пипат медицинските сестри, навършили 60 години. Ако ги пенсионират, няма кой да работи, защото близо 40 са вакантните места за средни медицински кадри.

Поне половината от над 80-те души в администрацията на болницата ще отидат на борсата. Медиците в пенсия обаче нямало да са повече от 20. От синдикатите се надяват, че и някои доктори може да останат. И посочиха, че в Клиниката по образна диагностика, чийто екип е с 30% от полагащия се щат, след като 3-ма лекари напуснали, а на тяхно място никой не е назначен.

Очаква се съкращенията в болницата да спестят около 200 000 лева от месечните разходи.

В Университетска ще бъде въведена нова система за преразпределение на работната заплата. Възнагражденията ще се определят според резултатите на всяка клиника. Шефовете на отделения сами ще разпределят средствата, в зависимост от разходите и приходите, казаха от болницата.


(с) ПОТВ


Източник: в. "24 часа"


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Mahat-pensionerite-ot-UMBAL-Sv-Georgi-185478
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.