Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Изложбата “Промените в климата и енергията на бъдещето” в центъра на Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:46 / 20.08.2006Коментари ()890
©
Дори и в най-горещите часове има минувачи, които обръщат внимание на интересната тема
Вече два дни в центъра на Пловдив пред Централна поща е разположена пътуващата изложба “Промените в климата и енергията на бъдещето”. Предварително обявеното разполагане на паната на площад Джумая е било сменено от общината в последния момент, съобщиха организаторите.

Изложбата е част от кампанията за борба с изменението на климата. Миналата година тя разбуни духовете в Европа и Близкия Изток, призовавайки за промени в европейската енергийна политика и в политиките на отделните страни, с които да се насърчи масовото използване на енергията от вятъра, биомасата, слънцето, водата, водорода и т.н.

Изложбата вече е преминала през редица български градове, като преди да пристигне в Пловдив, тя е била в Смолян и Асеновград. Специално за Plovdiv24.com организаторите разказаха, че именно в Смолян е имало по-голян интерес не само от страна на гражданите, а и от страна на фирми в този бранш.

В Пловдив информационната изложба също предизвиква интерес и дори в най-големите жеги в средата на деня има хора, които се спират за да научат нещо по тази интересна тема. По-голям интерес обаче обръщат минувачите към края на деня, когато и времето позволява по-дълго задържане на едно място.

©
Организаторите разкриха, че предвид интереса, който е предизвикала изложбата, в бъдеще те ще направят още по-мащабен проект. Целта му ще бъде по-добра информираност на гражданите за алтернативните методи за добиване на енергия и директното свързване между клиенти и фирми от този бранш. Важна част от предстоящия проект ще е разясняване на методите за ползване на еврофондовете по тези направления.

Днес е последния ден, в който можете да посетите изложбата. На място освен да прочетете информационните табла, ще можете да получите и всякаква друга информация по темата от организаторите на изложбата.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Izlozhbata-Promenite-v-klimata-i-energiyata-na-budeshteto-v-centura-na-Plovdiv-18591
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.