Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Силна буря с пороен дъжд вилня вчера в Старозагорско
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:19 / 22.08.2006Коментари ()1301
На 21 август към 15:30 часа на територията на област Стара Загора е паднал дъжд (8 л./м2), придружен от силен вятър, достигащ скорост 15-18 м./сек. В резултат на разразилата се буря, са паднали дървета, разрушени са ламаринени покриви и са скъсани електропроводи, съобщават от ДА "Гражданска защита".

В Стара Загора спасителни екипи от Отдел "Аварийно-спасителни дейности" към Дирекция "Гражданска защита" – област Стара Загора са отстранили 21 паднали дървета върху пътните платна. Екипи от “Електроразпределение” са възстановили електрозахранването в Старозагорски минерални бани.
Аварийни групи от “Тролейбусен транспорт” са отремонтирали повредите в контактната мрежа. Към 21 часа обстановката в района на общината е нормализирана.

В община Чирпан е отнесена част от покривната конструкция на сградата на общината и на 2 жилищни сгради. Съборена е цялата покривна конструкция на общинския пазар в града, съобщават още от "Гражданска защита". Има 2 паднали дървета в Чирпан и в село Гита. Възстановено е електрозахранването в 4 населени места, като без ток остават 5 селища в общината.

За нормализиране на обстановката са работили екипи от РС “ПБЗН”, “Електроразпределение” и общински фирми.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Silna-burya-s-poroen-duzhd-vilnya-vchera-v-Starozagorsko-18650
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.