Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Събарят незаконните постройки в "Столипиново"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:48 / 25.08.2006Коментари ()1426
©
Трябва да се изгради трайна стратегия за ред и сигурност в кварталите "Шекер махала" и "Столипиново". Това заяви днес на среща с журналисти кметът на град Пловдив д-р Иван Чомаков. Проведоха се разговори с Министерство на финансите и Министерството на икономиката. В момента в тези квартали има засилена охрана от "Общинска охрана ". Целта е тенденцията на съпротивата да намалява което тези дни дава резултат, добави Чомаков.

"Вземат се мерки за бездомните кучета, днес са събрани около 20 от тях. Незаконните търговци ще се санкционират от данъчните служби а ХЕИ ще проврява хигиената в кварталите. В момента в училищата и детските градини в "Столипиново", се дезинфектират. Незаконните постройки в квараталите ще бъдат събаряни, включително и жилищата, които не отговарят на хигиенните изисквания. Над 150 тона боклуци са изхвърлени през последните дни от кварталите, съобщи още градоначалникът.

Тодор Петков, който е областен управител на град Пловдив, също присъстваше на срещата заяви, че хепатита който върлува в квартал "Столипиново" е повод за глобалните проблеми които същетвуват на населението на този квартал. Проблема с хепатита трябва да бъде решен в най-кратки срокове, допълни той.




Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Subaryat-nezakonnite-postroiki-v-Stolipinovo-18733
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.