Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Силна буря затвори пътища и отнесе покриви в Смолянско, много села са без ток
Автор: Нели Гергьовска 14:37 / 04.11.2023Коментари ()4952
© Facebook
Силна буря затвори пътища, отнесе покриви, счупи ел. стълбове в Смолянско, много села са без ток. Това каза за "Фокус“ вр. и. д. кмет на Смолян, инж. Мариана Цекова. "Затворени заради паднали дървета от силния вятър и проливния дъжд са пътищата от Смилян за Букаците и Горов, пътят към Гела и Солища, затворен е и пътят от Река към Катрани. Отнесените покрива са в селата Катраница, в Сивино, в Горна Арда, в Полковник Серафимово. Без ток е голяма част от населените места в община Смолян, като прекъсва и захранването в град Смолян. На места са екипите на общината, които разчистват падналите дървета“, поясни инж. Цекова. Тя изрази опасения от факта, че има счупени електрически стълбове и жиците са по земята и ако се пусне захранването може да бъде изключително опасно.

Директорът на пожарната в Смолян, комисар Симеон Цървуланов също съобщи, че има подадени много сигнали най-вече за паднали дървета в цялата Смолянска област. "Най-сериозните са в община Смолян. Има отнесени покриви и в Тикале, скъсани ел. проводи. Ток няма в няколко населени места и се работи по възстановяването. Заради паднали дървета е бил затворен и главния път от Чепеларе към Пловдив, но дърветата са разчистени и вече е отворен. Всички екипи на пожарната са на терен. Има сигнали за паднали дървета на много места в общините Смолян, Чепеларе, Мадан, Златоград, Баните“, обясни комисар Цървуланов.

За област Смолян днес е обявен оранжев код за значителни валежи от дъжд и гръмотевични бури. Очакваните количества дъжд в региона са между 40 и 70 мм, на отделни места и повече.


Още по темата: общо новини по темата: 64
03.12.2023 »
03.12.2023 »
02.12.2023 »
02.12.2023 »
01.12.2023 »
28.11.2023 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница

Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Silna-burya-zatvori-putishta-i-otnese-pokrivi-v-Smolyansko-mnogo-sela-sa-bez-tok-1883929
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.