Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Необичайно топлото време превърна прясната риба в Бургас в деликатес
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:07 / 04.11.2023Коментари ()2654
© БТВ
Необичайно топлото време по Черноморието превърна прясната риба в деликатес. За да компенсират липсата ѝ, търговци внасят паламуд от Турция.

Цената му средно е 18 лева за килограм. Има и български, но не е пресен.

"Разбира се по това, че е червен. Ако е тъмен – минало е време“, каза Алекси Стоев, който продава риба на пазара в Бургас.

На рибната борса в морския град килограм прясно уловен лефер се продава за 35 лева. Разнообразие от риба има, а цената се определя от улова, информира бТВ.

"Качествената риба е скъпа. Имаме и лефер на 20 лева, но той е замразен. Може да е малко по-скъпо, но си струва нашата риба, тя няма аналог просто по вкус“, обясни продавачът Татяна Коева.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Neobichaino-toploto-vreme-prevurna-pryasnata-riba-v-Burgas-v-delikates-1883963
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.