Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Прокурорът обясни защо е пуснал Начо от катастрофата, при която загина Ферарио Спасов
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:47 / 12.11.2023Коментари ()8843
©
Шофьорът, привлечен като обвиняем за катастрофата, при която загина треньорът Ферарио Спасов, не е осъждан, няма информация да е карал под въздействие на алкохол, няма опасност да се укрие.

Така наблюдаващият прокурор Йордан Кожухаров обясни защо е пуснал Начо Пантелеев само с мярка за неотклонение "подписка".

В предаването "На фокус" по Нова телевизия той добави, че човекът "Има семейство, малко дете има". "Законът изисква да има опасност да се укрие и да избяга. В случая няма такава", заяви наблюдаващият прокурор.

В отговор на въпрос знае ли прокурорът, че шофьорът работи като диджей в Англия, той посочи: "Може да е работил, но не мисля, че има опасност да се укрие".

Борислав Сарафов, който изпълнява функциите на галвен прокурор е извика в понеделник в София прокурора да му даде обяснения за действията си. По предварителни данни утре Кожухаров може да бъде отстранен от разследването и то да бъде поето от друг наблюдаващ прокурор.

От прокуратурата съобщиха, че под ръководството на Окръжна прокуратура - Велико Търново се провежда разследване на тежкия пътен инцидент от 11.11.2023 г., при който след сблъсък на два леки автомобила на главния път I-4 София – Варна в района на с. Шереметя загина футболният треньор.

След проведени интензивни следствени действия и преценка на събраните до момента доказателства по случая като обвиняем за извършено престъпление по чл. 343 от НК - причиняване на смърт по непредпазливост при управление на МПС, вследствие на нарушаване на правилата за движение по пътищата, е привлечен 24-годишният Начо Пантелеев от Лясковец, се посочва в съобщението.

Обвинението на този етап е за изгубен контрол над управлявания автомобил при мокра настилка. След произшествието водачът е тестван за употреба на алкохол и наркотици, като резултатът е отрицателен. Действията по разследването продължават, се посочва в съобщението на прокуратурата.


Още по темата: общо новини по темата: 23
27.09.2024 »
24.06.2024 »
20.02.2024 »
15.01.2024 »
16.11.2023 »
14.11.2023 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница

Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Prokurorut-obyasni-zashto-e-pusnal-Nacho-ot-katastrofata-pri-koyato-zagina-Ferario-Spasov-1894119
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.