Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ученик от Пловдив с мъдри думи за момента, когато ще трябва да работи
Автор: Ивет Калчишкова 21:28 / 17.11.2023Коментари ()11068
©
Пловдивският ученик Васил Богданов даде своя коментар относно дуалното обучение по-рано днес при срещата с министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Момчето е 12 клас в ПГВАД "Христо Ботев“, а специалността му е "Мебелно производство“. В шест от пловдивските школа наскоро бяха открити паралелки за дуална дорма на обучение. 

"Дуалното образование ни среща с начина на производство на мебелите. Те минават през нашите ръце, среща ни с проблемите в работата - с позитивите и с отрицателните неща на нашата процесите. По този начин много добре можем да се стиковаме в екип с колегите ни.", сподели ученикът. 

Момчето каза, че предвижда и занапред да се занимава с тази дейност.

Въпреки крехката си възраст от сега той знае, че връзката с работодателите е много важна. Той я определ, като един много голям плюс, където човек може да види какъв е всъщност и какво може да прави.

Припомняме, че днес министър Цоков отчете резултатите от проектите, изпълнявани от МОН на форум в СУ "Любен Каравелов" в Пловдив.

Основният акцент на конференцията бе равният достъп до образование и развитието на умения.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Uchenik-ot-Plovdiv-s-mudri-dumi-za-momenta-kogato-shte-tryabva-da-raboti-1900514
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.