Две нови програми в УХТ Пловдив | ||||||
| ||||||
Популярен е сред българските и чуждестранните студенти, а стремежът на ръководния екип да отговори на нуждите на бизнеса, пазара на труда и на общините води до непрекъснатото разширяване спектъра от специалности. В момента експертен екип работи върху създаването на две нови бакалавърски програми с преподаване на английски език, които ще бъдат хибридни, т.е. междуфакултетни, казва гл. ас. д-р Хафизе Фидан. Те са "Храни, кулинарен мениджмънт и туризъм" и "Мениджмънт и технология на храни и напитки". Очаква се обучението по тях да стартира още от следващата академична година. Целта на новите специалности е да обхванат както чуждестранни, така и български кандидат-студенти от езикови училища, които имат интерес към специалности с преподаване на английски език, посочва д-р Фидан. УХТ застана зад разбирането, че обучението в мултикултурна среда е важна част от интернационализацията като средство за повишаване на качеството на образованието, което води до модернизиране на учебния процес, повишаване на международната разпознаваемост и повишаване възможностите за реализация на завършващите ни студенти. В тази насока стартирахме магистърска програма "Технология на виното и напитките на винена основа", разработена в сътрудничество с Международната организация по лозата и виното (OIV). По престижната международна програма се обучават както наши, така и чуждестранни студенти. |