Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Един по-различен поглед към "Сам вкъщи"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:58 / 26.12.2023Коментари ()2963
©
Един от неизменните атрибути на зимните празници е филмът "Сам вкъщи“ с Маколи Кълкин в ролята на Кевин, който остана сам за Коледа.

В емблематичния филм Кевин защитава къщата от крадци, като измисля оригинални и усъвършенствани методи. В същото време момчето трябва да се погрижи за себе си, тъй като родителите му отлетяха да празнуват Коледа без него - закъснявайки за самолета, те забравиха сина си у дома. И така няколко пъти. Ето как междувременно Кевин се справяше с глада. Всеки може да е като него, пише "Телеграф".

Макарони с кашкавал

Продукти:

Макарони (панделки, фигурки, спирали - каквото желаете) - 200 г;

Кашкавал - 150 г;

Мляко - 250 мл;

Масло - 1 с. л. л.;

Извара или сирене - на око, по избор;

Горчица - 1 ч. л.;

Брашно - 1 ч. л.;

Сол на вкус;

Смлян черен пипер;

Бекон (по желание) - 3-4 филийки.

Приготвяне:

Кашкавалът се настъргва на едро ренде. Желателно е да е по-твърд. Можете да използвате пармезан или чедър. Чедърът върви по-добре с ястието, но ако добавите малко пармезан към него, вкусът ще бъде още по-ярък. Нарежете бекона (по избор) на тънки ленти.

Разтопете маслото в тенджера, добавете брашното и разбъркайте до гладкост. Постепенно добавете млякото на части, като бъркате непрекъснато. Подправете със сол, черен пипер и добавете горчица, ако желаете (дижонската върши добра работа). Добавете извара или сирене, според предпочитанието. Бъркайте непрекъснато, докато се разтопи напълно.

Запържете бекона в сух тиган до образуване на коричка.

Сварете макароните в подсолена вода, докато омекнат. Намажете формата за печене с масло.

Отцедете пастата, като запазите около 0,5 чаша от течността. Разбъркайте пастата с останалата вода и соса със сирене или извара. Прехвърлете в тава за печене и оставете във фурната на 170°C за 20 минути. При сервиране се поръсва със ситно нарязан бекон.

Пица "Четири сирена"

Продукти:

за тестото:

Вода - 250 мл;

Брашно - 500 г;

Жива мая - 25 г (или 7 г суха);

Зехтин - 20 г;

Захар - 5 г (0,5 чаена лъжичка);

Сол - 5 г (0,5 чаена лъжичка);

Пълнеж:

Горгонзола (или друго синьо сирене) - 100 г;

Моцарела - 120 г;

Всяко твърдо сирене (кашкавал) - 100 г;

Пармезан - 50 г

Приготвяне:

Смесете водата, брашното, зехтина, солта, захарта и маята. Разбъркайте добре и омесете тестото. Можете да направите това и в машина за хляб, като използвате програмата "Тесто за пица“ или "Тесто с мая“. Разточете с точилка на кръг (или правоъгълник, според тавата) с дебелина 1,5 мм.

Разточеното тесто се поръсва с настъргана моцарела, твърдо сирене и горгонзола, нарязана на малки парчета. Имайте предвид, че моцарелата трябва да е твърда, предназначена за пица. Поръсете с настърган пармезан.

Печете пицата на 180°C за около 20 минути.

Мелба с ягоди и банан

Продукти:

Ванилов сладолед - 200 г;

Ягодов сладолед - 200 г;

Бита сметана;

Банан - 2 бр.;

Ягоди - 200 г

Приготвяне:

Нарежете 100 г ягоди и ги наредете в купички. Следващият слой е ванилов сладолед. Отгоре се нареждат нарязаните на кубчета банани. Покрийте бананите със слой ягодов сладолед. Гарнирайте с бита сметана и останалите ягоди.


Още по темата: общо новини по темата: 6976
28.11.2024 »
07.11.2024 »
30.10.2024 »
23.10.2024 »
09.10.2024 »
01.10.2024 »
предишна страница [ 1/1163 ] следващата страница

Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Edin-po-razlichen-pogled-kum-Sam-vkushti-1945173
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.