Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Управителят на "Школо": Такъв тип сделки са много чувствителни
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:31 / 18.01.2024Коментари ()2318
©
В понеделник сутринта изпратихме прессъобщения до всички медии, до всички наши партньори и потребители. Качихме го и на блога си, но никой не реагира. Във вторник изведнъж стана това за децата и данните. Не очаквам проблеми. Ние сме на среща да съдействаме на всички отговорни институции. Договорите няма да се променят. Това заяви управителят на "Школо" Любомир Ваньов в предаването "Денят започва" по БНТ.

Тези негови думи са в отговор на информацията, че най-широко използваната в България платформа "Школо" се продава на британската компания "Джунипър Едюкейшън" (Juniper Education). Проблемът е с това, че не е ясно какво ще се слчуи с личните данни на ученици и учители.

"Не съм сигурен откъде тръгна тази мискомуникация. Такъв тип сделки са много чувствителни. Има много динамика във всички разговори. Имаше ясно структуриран план с кого какво да се комуникира. "

Ваньов коментира, че ще остане в компанията, но в даден момент се очаква да стане технологичен директор на британската компания.

"Никой никога не ни е предлагал да участваме в такава система. Просто искаме да си свършим работата. Стремим се да работим с крайния клиент и да правим всичко на пазарен принцип, без да влизаме в пряка комуникация с държавата", допълни Ваньов.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Upravitelyat-na-Shkolo-Takuv-tip-sdelki-sa-mnogo-chuvstvitelni-1969988
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.