Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Единствената храна, която трае вечно
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:15 / 31.01.2024Коментари ()14570
©
Медът е наричан единствената храна, която наистина трае вечно, благодарение на вълшебния си химичен състав и ръчната работа на пчелите. Нектарът от цветята се смесва с ензими в пчелите, които го извличат, което променя състава на нектара и го разгражда на прости захари, които се отлагат в пчелните пити.

Благодарение на магическата работа на пчелите (те имат специални ензими, които основно инхибират растежа на бактериите) и начина, по който медът се обработва за съхранение, това е може би най-дълготрайната храна. Медът е предимно захар; ниското съдържание на вода го прави трудно за живот за бактерии и плесени. Дебелината му и ниското рН също възпрепятстват растежа на микробите.

Докато е правилно съхраняван и незамърсен, той ще издържи за неопределено време. Дръжте съда с меда плътно затворен, за да избегнете кристализация, но ако вашият мед се втвърди с времето, просто поставете буркана в купа с топла вода и разбъркайте внимателно, докато се разтопи.

Диетолозите съветват да започнете денят си рано сутрин на гладно с една лъжичка натурален пчелен мед , половин изцеден лимон и щипка канела , разбъркани заедно в топла вода. Това ще пречисти тялото ви и ще редуцира излишните килограми .



Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Edinstvenata-hrana-koyato-trae-vechno-1985769
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.