Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Започна обновяването на три училища в Пловдив
Автор: Цвети Тончева 13:55 / 13.02.2024Коментари ()6311
Щастлив съм, че ангажиментите, които бяха поети към района, са в ход. Това каза пред журналисти районният кмет Георги Стаменов по повод старта на модернизация на образователната среда в училище ОУ "Екзарх Антим I“, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Стаменов отбеляза, че се полагат ежегодни грижи за осъвременяване на фонда в образователната структура в района и са единици вече сградите, които са останали за ремонт.

"Когато човек има ясен план и визия, нещата се получават. Надявам се на 15 септември да удари първият звънец в една съвременна зона за най-малките", каза още районният кмет и добави, че за всяко едно от училищата си има линеен график спрямо процедурите и ремонтите. 

Зам.-кметът Владимир Темелков уточни, че общата стойност на ремонтите на четирите училища е в размер на 25 млн. лева, като финансирането е по Плана за възстановяване. Общината е кандидатствала за 9 обекта, но са одобрени само четири. Съфинансирането е само 20%, или около 5 млн. лева. 

Стойността за обновяването на първото училище, където днес бе направена първа копка - ОУ "Екзарх Антим I“ е около 5 млн. лева. Ще бъде изграден и нов физкултурен салон в училището, какъвто никога не е имало. Очаква се до началото на следващата учебна година училището да е напълно ремонтирано. 

Като цяло образователната инфраструктура в Пловдив върви към пълно обновяване. Очаква се до края на 2025 година да бъде изцяло обновена, съобщи още Темелков.



Още по темата: общо новини по темата: 3
13.02.2024 »
30.09.2023 »
29.08.2023 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zapochna-obnovyavaneto-na-tri-uchilishta-v-Plovdiv-2002289
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.