Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Жителка на "Кючука": Много обичаме да се оплакваме. А тези изпражнения?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:06 / 21.02.2024Коментари ()5743
© Фейсбук
Жителка от район "Южен" изрази огромното си възмущение от поведението на съгражданите си и безхаберното отношение, което те имат към събирането на отпадъците си.

Дамата е публикувала снимка в групата "Забелязано в Кючука", на която се виждат множество изхвърлени на земята фасове в близост до пейка, видя Plovdiv24.bg.

"Парк "Кронщад" или по известен като парка на Талев. Първият и най-близък парк за целия район "Южен", изключително посещаван от всички възрастови групи.

Искам да попитам според вас нормално ли е при наличието на кучешка клетка в парка кучетата да се разхождат свободно и да оставят изпражненията си из целия парк? Дори и хората, които са родители, не се усещат, че ежедневно децата и внуците ни газят кучешки изпражнения.

Ако кажете, че стопаните си ги събират - е, не не ги събират. Ежедневно почиствам обувките на детето ми от тях.

Много обичаме да се оплакваме от това, че кметовете и общините нищо не правят, а ние какво правим. Изхвърляме си фасовете и боклуците из целия парк само не и в кошчетата. После други са ни виновни! И това са само 2 от нещата, които зависят от нас и на нас не ни пука", споделя възмутената пловдивчанка. 

Публикацията й разделите потребителите на социалната мрежа и коментарите са двуполюсни. 

"Всички плачете. Колко от Вас направиха забележка, колко от Вас вдигнаха фас. Фейсбук ви е отдушник, иначе всички страдате. Знаете ли, че има паркове без кучета и пясъчникът е пълен с фасове, дали пак безотговорните стопани са виновни", пише жена.

"Във въпросния парк и в района около него е нещо страшно от кучешки изпражнения. Всичко е минирано. Драги собственици на кучета, бъдете така добри и почиствайте след любимците си! Едва ли и на вас ви е приятно да вървите с омазани, миризливи подметки и да внасяте мръсотията в домовете си!", подкрепя написаното друга.

"Аз съм една от тези, които притежават куче и го разхожда само в клетката. Всеки Божи ден и му чисти, дори и на тези, които не го правят. Факт е, че има кучета извън клетката, има и такива, които не чистят и ние правим забележка, тъй като страдаме всички.

Но тъй като, всеки ден съм там, мога да попитам и много от родителите на деца, които посещават същия този пар,к за кочината, която оставят след себе си, без да разхождат кучета - семки, фасове, опаковки. На моменти дори улисани в приказки, не забелязват децата им как идват до клетката с кучета.

Тук не става въпрос за кучета, деца или каквото и да е било, а до хигиена на съзнанието, което за съжаление в повечето почти го няма".


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zhitelka-na-Kyuchuka-Mnogo-obichame-da-se-oplakvame-A-tezi-izprazhneniya-2010715
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.