Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Родители от Пловдив твърдят, че директор тормози учители. РУО започна проверка
Автор: Цвети Тончева 12:31 / 05.03.2024Коментари ()19887
©
В РУО Пловдив не е постъпвал писмен сигнал от родители на ученици от училище "Тодор Каблешков" в кв. "Прослав". Това съобщи за Plovdiv24.bg началникът на РУО Пловдив Рангел Райчев по повод недоволството на родители от ръководството на училището и организирането на протест довечера. 

"Дойдоха трима родители, говориха с нас и казаха, че имат проблем с учителите. На база на разговора с тях, ние поканихме учителите и разговаряхме с тях. Дойде писмо от МОН и аз вече съм разпоредил и проверка в училището. Сега разбираме, че ще има протест. Така не се работи, трябва да има възможност да се извърши проверка от институциите", добави Райчев.  

Той конкретизира, че родителите са се оплакали, че спрямо учителите се осъществявал тормоз от страна на директора. В момента се извършва проверка и в рамките на компетентността им, от регионалното управление ще излязат със становище.  

От РУО уточниха за Plovdiv24.bg, че никога не са издавали забрана на директорката да говори с медиите. 

Припомняме, че тази вечер от 18,00 часа родители на ученици от училище "Тодор Каблешков" излизат на протест заради действия на ръководството, които според тях водят до текучество на учители заради психически тормоз. Всичко това, според тях, се отразява и на децата им, които освен всичко друго учат в лоша материална база.

Родителите искат незабавна оставка на ръководството, осигуряване на благоприятна и спокойна среда за работа и учене и отчетност на извършени подобрения на училищната база в последните 5 години.


Още по темата: общо новини по темата: 3
05.03.2024 »
05.03.2024 »
01.03.2024 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Roditeli-ot-Plovdiv-tvurdyat-che-direktor-tormozi-uchiteli-RUO-zapochna-proverka-2028397
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.