Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Правят среща за желаещите да станат приемни родители
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:15 / 05.11.2010Коментари ()1017
Комплексът за социални услуги за деца и семейства /КСУДС/ - Община Пловдив организира Ден на отворените врати днес от 17.30 ч. в Център за обществена подкрепа, ул. "Н. Бозвели" № 38.

Събитието е част на кампанията "Приемна грижа - 2010 г. Отвори сърцето си - приеми дете". КСУДС продължава поредицата от срещи с желаещите да станат приемни родители. Целта на срещата е да се повиши информираността на хората, които проявяват интерес към приемната грижа, относно видовете, спецификата и условията за кандидатстване. Ще бъде представен филма "Отвори сърцето си, приеми дете". Той проследява работата по услугата "Приемна грижа", осъществявана от екип "Деинституционализация", чрез историята на едно петгодишно момиченце от Пловдив, най-малката от осем братя и сестри, доскоро отглеждана в институция. Филмът е вълнуващ разказ, пресъздаващ истинската историята на доброволните приемни родители, пътя, който те са извървели и историята на Роберта, тяхно приемно дете. Съставна част от веригата, заплитаща нейната съдба, е КСУДС - институцията, която прави възможна приемната грижа в Пловдив и областта.

Приемната грижа е една от формите за намиране на семейна среда за децата от институциите. Целта на кампанията е да стимулира гражданската и човешката активност на семействата или желаещите да приютят у дома си деца, които по различни причини живеят вън от семейната среда.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Pravyat-sreshta-za-zhelaeshtite-da-stanat-priemni-roditeli-204384
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.