Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
28 нови служители и удължено работно време скъсиха опашките за документи
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:04 / 05.11.2010Коментари ()2548
© Plovdiv24.bg
От началото на седмицата, когато със заповед на вътрешния министър Цветан Цветанов в областната дирекция на МВР бяха назначени нови 28 души и се премина към удължено работно време на гишетата за издаване на нови лични документи в най-големите полицейски управления, опашките за кетапи намаляха, вече не се правят и списъци. Това увери шефката на "Български документи за самоличност" в дирекцията Камелия Ковачева на пресконференция, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

От 168 хил., подлежащи на смяна до края на годината лични документи, вече са сменени 112 хил. На седмица се издават по 5 000 нови документа, така че до края на декември щял да дойде редът на всеки. Ново удължаване на сроковете - извън обявените 6 месеца, засега не се предвиждало, но служителите до този момент проявявали разбиране и не налагали глоби на закъснелите.

Най-големите опашки били през лятото, когато български "чужденци" бързали да си сменят паспортите, известно напрежение се очаквало и около Коледа.

Повечето граждани явно не знаели за удълженото работно време и след 17,30 ч. пред гишетата нямало почти никой. На ул. "Волга" освен бързи и експресни, се изпълнявали и обикновени поръчки, за да се разтоварят паспортните служби в другите управления.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/28-novi-sluzhiteli-i-udulzheno-rabotno-vreme-skusiha-opashkite-za-dokumenti-204485
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.