Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Над 200 000 души на територията на пловдивска област не са се осигурявали
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:32 / 01.10.2004Коментари ()800
Над 200 000 души на територията на пловдивска област не са се осигурявали здравно, съобщиха от Здравната каса в Пловдив, цитирани от БНР. Справката е към 30 юни. Днес 515 семейни лекари с договори към касата ще получат списъците със здравно неосигурените лица. Нередовни към НЗОК граждани в момента са 2 100 0000 души. До 31.12.2004 г. е последният срок за плащане на задълженията, а до 1 октомври бе крайният срок за разсрочване на дължимите здравни вноски.
Указанията на Националната здравноосигурителна каса до изпълнителите на медицинска помощ относно здравноосигурителния статус на българските граждани не са съгласувани с управителния съвет на Българския лекарски съюз съгласно изискванията на сега действащия национален рамков договор, се казва в писмо, изпратено до медиите от Районната колегия на съсловната организация в Пловдив. Късно снощи то бе разпратено и до всички лекари на територията на областта. В писмото се дават указания на лекарите да не подписват документи, които ги задължават да проверяват здравноосигурителния статус на пациентите чрез интернет и да не приемат списъци без подпис и печат на директора на здравната каса в Пловдив. Днес на национално ниво се очаква управителните съвети на Здравната каса и Лекарския съвет да договорят точната процедура по установяването на пациентите, изключени от здравно-осигурителната система заради неплатени вноски.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Nad-200-000-dushi-na-teritoriyata-na-plovdivska-oblast-ne-sa-se-osiguryavali-2049
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.