Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Гиньо Матев отчита пред тракийци третата си кметска година
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:21 / 08.11.2010Коментари ()1531

Кметът на "Тракия" се отчете пред жителите на квартала
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Св. Седмочисленици":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
265 хил. лв. от собствените приходи от наеми на гаражи в район "Тракия" вече са усвоени в изпълнение на строителната програма. С още 135 хил. лв. до края на годината ще бъдат ремонтирани и изградени нови тротоари, закърпени или изцяло  преасфалтирани улици, ще се направят още подходи към блокове и нови паркоместа, съобщи кметът Гиньо Матев пред репортер на Plovdiv24.bg. За всяко важно нещо в района натежава мнението на Граждански съвет "Тракия". 

Публичният отчет на Матев пред тракийци за третата година от мандата му ще започне в 17,30 ч. в залата на СОУ "Свети Седмочисленици". Наред с постигнатото, той ще обясни и защо някои от приоритетите му се забавят във времето. Липсата на средства, която според него се дължи не само на кризата, но и на лоши управленски решения на национално ниво, които са се отразили зле върху финансовия ресурс на Пловдив, е причина за отложения за пореден път пробив от "Тракия" през "Лаута" към центъра на града. Бюрократични ограничения пък пречели да търси финансиране по европейски програми за реализацията на парка "Кан Крум" и новите детски ясли с готов прекрасен проект.

Със средства от европейските фондове беше извършено саниране и пълно обновяване на базата и спортните съоръжения на СОУ "Димитър Матевски" на стойност 1,75 млн. лв. По програмата на фонд "Козлодуй" предстои санирането и на СОУ "Софроний Врачански" и ЦДГ "Слънце", където в момента върви процедура за обследване на енергийната ефективност.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Ginyo-Matev-otchita-pred-trakiici-tretata-si-kmetska-godina-205114
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.