Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Днес е важен ден за Пловдив
Автор: Ивет Калчишкова 08:36 / 27.03.2024Коментари ()4475
© Plovdiv24.bg
Официалното откриване на новия пловдивски площад "Театрален" ще бъде днес, 27 март, предава Plovdiv24.bg.

Датата не е избрана случайно. 27 март е Международният ден на театъра и обединява всички творци в сферата по света и у нас. 

Празникът ще започне още в 12,00 часа в двора на театъра, където ще се съберат  колеги от всички артистични институции в града и ще започнат своето шествие по главната улица на Пловдив.

Финалната точка ще бъде площадът между улиците "Лейди Странгфорд“, "Цариброд“ и "Ангел Букурещлиев“, където в 13:00 ч. ще бъде наименуван като площад "Театрален“.

Целта е бъде обозначено пространството, където се е намирал Международен театър "Люксембург“ и където се е създала първата професионална театрална трупа в България.

Празникът ще продължи и вечерта със спектаклите "Едип и пророците“ и "Ръкомахане в Спокàн“, а в дните на 25-ти, 26-ти и 27-ми билетите закупени за тях от касата на театъра ще са на празнична цена от 15 лв.

От 21,00 часа ще бъде дългоочакваното откриване на ресторант “ТеатъРа" от 21.00 отново в двора на театъра, където ще можете да опитате авторски коктейли посветени на спектакли от репертоара на Драматичен театър-Пловдив.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Dnes-e-vazhen-den-za-Plovdiv-2055662
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.