Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Регионално обучение по проект "Училища без дискриминация" провеждат в града
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:36 / 10.11.2010Коментари ()1475
Комисията за защита от дискриминация (КЗД) ще проведе на 12.11.2010 г. в Пловдив регионален семинар "Обучение на обучители". Семинарът е част от проект "Училища без дискриминация", изпълняван от КЗД в партньорство с Институт за човешки права - Дания, с финансовата подкрепа на програмата на ЕС "Основни права и гражданство". Семинарът, организиран съвместно с РИ на МОНМ - Пловдив, е насочен към ученици от 8 до 12 клас, към педагогически съветници или психолози от учебните заведения в регион Пловдив.

Целта на семинара е присъстващите да повишат своите знания за корените на дискриминационните прояви, за прилагането на българското и европейското антидискриминационно законодателство; да се запознаят с практиката на КЗД в сферата на образованието и медиите по признаците етническа принадлежност, религия, гражданство и раса. Ще бъде прожектиран филм "Не! на дискриминацията", който дава нагледни примери от реалния живот, свързани с расизма, дискриминацията, ксенофобията и религиозната нетърпимост, които учениците да обсъждат в клас. Ще се организират интерактивна упражнения и ролеви игри.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Regionalno-obuchenie-po-proekt-Uchilishta-bez-diskriminaciya-provezhdat-v-grada-205712
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.