Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ефектно обновяват центъра на Пазарджик
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:33 / 10.11.2010Коментари ()3059
Пешеходната зона в центъра на Пазарджик ще придобие дискотечен фейс, съобщиха от общината. Между бетоновите блокчета, които започнаха да се редят вчера на площад "Константин Величков", ще бъдат монтирани фенери. Те ще очертават ефектно част от направленията в пространството, заключено между общината, Театъра, Музея и улица "Екзарх Йосиф". По лампички ще стъпват и посетителите на Тортата, предвижда проектът. Самата Торта пък също ще се видоизмени. Култовата естрада ще бъде повдигната с около половин метър, което ще създаде по-добра видимост за тези, които искат да гледат певци, танцьори, а и речовити политици по време на предизборните кампании.

Чисто нов ще бъде и фонтанът пред театъра. Той ще бъде подновен с модерна облицовка, осветление и нови водопроводи. Навсякъде в централната част ще бъдат монтирани подходи за инвалиди.

В зелените площи ще се оформи и ново декоративно осветление, обясни кметът Тодор Попов. Деликатна светлина ще обгръща и пластиките на Величко Минеков, които големият скулптор е подарил на община Пазарджик. Той допълни, че ще бъдат подменени с по-съвременни всички пейки, кашпи, антипаркинг блокчета и дори кошчета за боклук в централната част. Реконструкцията на тази част от пешеходната зона, която е с площ от около 25 декара, ще завърши към края на март, съобщи Попов.

Той обясни, че материалите, както и технологията на поставянето им, не се влияе от атмосферните условия. Спокойно може да се работи дори през зимните месеци, стига да няма дълбок сняг, уточни Тодор Попов.

Източник: в. "Марица"



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Efektno-obnovyavat-centura-na-Pazardzhik-205733
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.