Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Върнаха делото за младежкия делегат отново на Административния съд
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:19 / 12.11.2010Коментари ()2583
© Plovdiv24.bg
Смесен състав от съдии на Върховният касационен и Върховният административен съд е постановил, че делото, с което се оспорва избирането на Борис Тилов за младежки делегат на гр. Пловдив е подсъдно на Административен съд - гр. Пловдив.

До произнасянето на ВКС и ВАС се стигна, след като в началото на тази година състав на Административния съд, странно прекрати воденото делото с мотив, че Решението на Общинския съвет за избор на младежки делегат не било индивидуален административен акт, а бил налице трудово-правен спор, който е подсъден на Районен съд - гр.Пловдив.
Последният съд обаче, след постъпило Възражение за неподсъдност от оспорващите избора на Тилов - юристът Кристиан Гьошев и Кръстьо Карамански постанови, че счита делото за подсъдно на Административния съд и затова го изпраща на смесени състави на ВКС и ВАС за определяне на подсъдността.

Докато обаче делото се прехвърляше по съдилищата от Община Пловдив назначиха Борис Тилов за младежки делегат в нарушение на закона, тъй като решението на Общинския съвет не е влязло в сила.

Сега обаче, след като вече е окончателно ясно, че решението на Общинския съвет за избирането на младежки делегат е индивидуален административен акт, по силата на чл.166 ал.1 от Административнопроцесуалния кодекс, който гласи, че оспорването на такъв акт спира неговото изпълнение, Борис Тилов следва да освободи поста, на който е назначен.
Потърсен за коментар небезизвестният юрист Кристиан Гьошев заяви, че решението на върховните съдилища е било ясно още от самото начало, тъй като дори студентите от първи курс по "Право" знаели какви са белезите на индивидуалния административен акт. Според него целта на местната власт е била да назначи Тилов за младежки делегат, тъй като бил близък до средите на БСП.


Още по темата: общо новини по темата: 4
15.02.2010 »
07.10.2009 »
30.06.2009 »
24.06.2009 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Vurnaha-deloto-za-mladezhkiya-delegat-otnovo-na-Administrativniya-sud-206110
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.