Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Младежи от социалните домове показаха своя фотографска изложба
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:40 / 17.11.2010Коментари ()1783
Днес в Балабановата къща беше открита официално фотоизложбата "Богатството на различието". Тя е част от проекта "Корени, идентичност, дестинация", осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

Изложбата представя художествени фотографии на младежи от Домовете за деца, лишени от родителски грижи. Основната му цел е да подобри качеството на живот на децата и младежите, настанени или напускащи домовете, чрез преструктуриране на институцията и постигане на качествени промени в нейната дейност.

В проекта, подкрепен от община Пловдив и сдружение "Приятели на децата" Италия, клуб България, взеха участие 40 младежи от двата пловдивски дома "Олга Скобелева" и "Рада Киркович". На изложбата, открита днес, са представени 40 фотографии на тримата финалисти на проекта Юлиян Чавдаров, Тони Земярски и Емил Стоянов.

Младежите бяха наградени с по един фотоапарат. Наградите връчи зам.-кметът по европейски политики и социални дейности Георги Търновалийски. За всички останали участници в проекта г-н Търновалийски беше подготвил подаръци - ученически пособия.

Това е първото от серия мероприятия на община Пловдив, посветени на предстоящия Ден на християнското семейство.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Mladezhi-ot-socialnite-domove-pokazaha-svoya-fotografska-izlozhba-207429
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.