Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Новата лента на Карлос Саура, филм за Чарлс Дарвин на Киномания в Пловдив за днес
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:32 / 20.11.2010Коментари ()815
©
Съботната програма на Киномания в кино "Лъки синема" стартира в 16.15 часа с прожекцията на "Чарлс Дарвин: Сътворение". Филмът предлага едно емоционално пътуване, изследващо вярата, любовта, мъката и страстта в името на еволюцията.Годината е 1858-а и Чарлс Дарвин се е завърнал от далечна геоложка експедиция с кораба Бийгъл и се е установил в тихата британска провинция. Започва да работи върху книгата си За произхода на видовете, като търси баланса между своята революционна теория и отношенията с твърде религиозната си съпруга.

Очакваната с нетърпение прожекция на новия филм на Карлос Саура "Фламенко, фламенко" е с начален час 18.30. Лентата е завръщане към голямата любов на режисьора, допринесъл за световното популяризиране на фламенко звезди от класата на Антонио Гадес и Кристина Ойос, Хоакин Кортес и Естрея Моренте. В тандем с оператора Виторио Стораро, той проследява развитието на най-страстния испански танц от рождението му до наши дни, с помощта на прочути фламенко музиканти, певци и танцьори, които изиграват самите себе си.

Изключително забавната италианска комедия "(Без)опасни откровения" е гаранция за добро прекарване на събота вечер в киносалона. Прожекцията е от 20.45 часа. В италианската провинция семейство от средната класа е изправено пред криза, когато единият син докарва инфаркт на баща си, точно преди другият да обяви на всеослушание, че е гей... Макар и несъмнено комичен филмът е новаторски за италианското кино, което все още избягва да гъделичка съществуващия консерватизъм на много семейства по отношение на гейовете.



Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Novata-lenta-na-Karlos-Saura-film-za-Charls-Darvin-na-Kinomaniya-v-Plovdiv-za-dnes-208143
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.