Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
3,99 оценка на кмета според социологическо проучване
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:46 / 29.11.2010Коментари ()2940
© Plovdiv24.bg
Макар и със скромната за работата си оценка 3,99 Славчо Атанасов е с най-добър резултат сред колегите си от други седем общини според социологическо проучване по поръчка на включващото над 50 неправителствени организации Движение за национално единство и спасение "Днес". Данните от изследването сред 402 пълнолетни пловдивчани по метода на телефонното интервю бяха изнесени на пресконференция, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

3,72 анкетираните пишат на Общинския съвет, а 3,61 - на администрацията. Средната оценка на местната власт е 3,8.

За 77,6%, сред които преобладават над 60-годишните, нискообразованите и нискодоходни групи, Пловдив е добро място за живеене. Най-критични са работещите хора с високи доходи на възраст между 40 и 59 години.

"Пловдив е почти уникален със своя индекс на съвпадение. 49,2 е препокриването между дневния ред на гражданите и политиците. Приоритети и за двете страни са инфраструктурата, чистотата, местната администрация и управление, пътищата, транспортът и трафикът. Почти няма теми извън обсега на политическото внимание", констатира управителят на социологическата ангенция ЕСТАТ Иво Желев.

Дори в Стара Загора, която е най-близо в графиката до Пловдив, този резултат бил с 10% по-нисък, а имало други общини, в които той дори и не надвишавал 10%.

"Със своите 34,1% е рекорден и броят на пловдивчани, които смятат, че след влизането на България в Европейския съюз животът им се е подобрил", акцентира съпредседателят на участващото в "Днес" гражданското движение "Видовден" Анжелика Цокова върху друг детайл от изследването"Община Пловдив - удовлетвореност от местната власт".


Добра оценка на кмета според социологическо проучване


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/3-99-ocenka-na-kmeta-spored-sociologichesko-prouchvane-210751
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.