Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Стартира шестото издание на мащабен проект за младите хора на Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:18 / 13.05.2024Коментари ()1511
©
Шестото издание на проекта Пространство Култура  стартира с темата "Животът на Цар Симеоновата градина". Над 60 ученици от горните класове на различни пловдивски училища взеха участие в първите уъркшопове.

Как Цар Симеоновата градина може да бъде осмислена като място за културни събития – това е задачата пред участниците в проекта тази година.

В първия етап те работят върху литературни текстове, концептуални предложения-презентации, фотографии чрез метода цианотипия, плакати, видеа.

Вторият етап включва селекция на създадените продукти, осъществена от пловдивски творци.

Третият етап е специално събитие, на което ще бъдат представени творбите на учениците, което ще се проведе на 18-ти май, от 11.00 часа.

Целта на проекта Пространство Култура 2024 е Цар Симеоновата градина да бъде показана по нов и интересен начин като културно пространство през очите и идеите на младите хора на Пловдив – да разберем как те осмислят Градината в знаково и културно отношение. Пространство. Култура в своите предишни издания бе фокусирано върху "Геометрията на реката“ и "Тялото на града“.  

Проектът Пространство. Култура се провежда със съдействието и финансирането на Община Пловдив.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Startira-shestoto-izdanie-na-mashtaben-proekt-za-mladite-hora-na-Plovdiv-2112526
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.