На почивка: Избягвайте охладени меса, колбаси и сирена | ||||||
| ||||||
На първо място, важно е да се обърне внимание на два фактора - температурата на топлите продукти от менюто и кои от деликатесите може да са били замърсени от други гости. Уви, не всеки обича да мие ръцете си преди хранене. "Топлите храни трябва да останат горещи, а студените – студени. Това помага да се избегне опасната температурна зона, където виреят бактериите“, обясни д-р Елън Шумейкър в интервю за HuffPost. Затова си струва да се уверите, че горещите ястия се съхраняват в нагреватели за храна - специални устройства с капак и нагревател за поддържане на оптималната температура на съдовете. По-добре е да избягвате охладени меса, колбаси и сирена, особено ако са престояли на стайна температура повече от два часа. Освен това експертите не съветват да поемате рискове и да се наслаждавате на нарязани плодове или зеленчуци, ако са били дълго време на общата трапеза или показват признаци на замърсяване. "Пресните зеленчуци, които обикновено се събират от земята, като маруля или зеле, могат да се замърсят с пръст, ако не са били старателно измити. Мръсотията може да стане източник на много различни микроорганизми“, обясни д-р Брайън Куок Ле в интервю за изданието, пише pochivka.blitz.bg. По същата причина могат да възникнат неприятни последици след консумация на лошо измитите пъпеши и дини! |
Още по темата: | общо новини по темата: 1075 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/180 ] следващата страница |