Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Урсула фон дер Лайен цитира Христо Ботев в Пловдив
Автор: Васил Динев 18:36 / 02.06.2024Коментари ()7631
Водещият кандидат на Европейската народна партия (ЕНП) за европейските избори Урсула фон дер Лайен пристигна в Пловдив днес, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Тя участва в специалното предизборно събитие на ГЕРБ-СДС за представяне на евролистата на коалицията. За събитието пристигна и председателят на ЕНП Манфред Вебер. В града под тепетата са също Бойко БорисовРосен ЖелязковКостадин ДимитровМария Габриел и други.

Ето какво каза Урсула фон дер Лайен:

Когато Европа е обединена, заедно можем да преместим планини! Христо Ботев е казал - "Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!“. Бойко ми разказа с гордост историята за толерантността на българите. Ярък неин символ се намира в сърцето на София: в рамките на 1 квадратен километър са разположени православна църква, синагога, джамия и католическа църква. Всичките една до друга!

Това символизира силния дух на толерантност на България и Европа. Нека го запазим. Но ние също така помним, че невинаги е било така. Ето защо бащите и майките, основатели на Европейския съюз, са заложили европейските ценности в нашите договори. Но днес тези ценности отново са застрашени от екстремисти и демагози.

Независимо дали става дума за екстремисти от крайната левица или от крайната десница. Независимо дали става дума за "Алтернатива за Германия", за "Национално обединение" във Франция, за "Конфедерация" в Полша, или за "Възраждане" тук, в България. Те искат да погазят ценностите ни и да разрушат нашата Европа. Но ние от ЕНП никога няма да позволим това да се случи. Защото "Съединението прави силата!".



Още по темата: общо новини по темата: 37
26.06.2024 »
20.06.2024 »
13.06.2024 »
12.06.2024 »
12.06.2024 »
11.06.2024 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Ursula-fon-der-Laien-citira-Hristo-Botev-v-Plovdiv-2137333
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.