Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Цвета Караянчева: Разрухата се е настанила в Нареченски бани, селото спешно се нуждае от държавна политика за балнеотуризма
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:02 / 03.06.2024Коментари ()2664
"Разрухата се е настанила в Нареченските минерални бани,  изоставени сме от всички, а държавата сякаш е забравила за малките населени места. С тези думи местните жители на Нареченски бани посрещнаха Цвета Караянчева и кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС д-р Иван Червенков и Йордан Кръстанов, областния координатор Георги Мараджиев и членове на общинската структура на ГЕРБ-Асеновград.

Хората се жалваха, че водата  им е с уникални свойства и в близкото миналото селото е било препълнено с туристи, но в последно време се чувстват изоставени. Проблемите са много, а решение няма от никъде, споделя и кметът Димитър Бакалски. Мястото е национален курорт, но липсват видеонаблюдение, пешеходни пътеки, паркът  е изоставен, водопитейният павилион за минерална вода е тинясъл, а кранчетата са откраднати, базата е порутена, част от съоръженията са липсват.

"Нужни са близо 2 милиона, с които да се стегне паркът и старата сграда на Специализираната болница за рехабилитация, която е в окаяно състояние“, допълни още Бакалски.

"За да се случат нещата е нужна е стройна държавна политика за развитие на балнеотуризма. В Програмата на ГЕРБ е  заложено прилагането на децентрализиран подход по отношение стопанисването и оптималната експлоатация на минералните води, което би ускорило развитието на този специализиран вид туризъм. Предлага се право на управление на общините върху минералните водоизточници на своите територии, чрез механизъм на публично-частно партньорство“, коментира Караянчева.

По време на срещата хората се оплакаха и от обезлюдяването на населеното място, което е довело до затваряне на училището и детската градина. Освен това е затруднен достъпът до медицински грижи, а в селото няма и банкомат.

"Обяснимо е разочарованието на хората в малките населени места. Но проблемите са решими. Имаме сериозна управленска програма, която им за цел преодоляване на диспропорциите между столицата и провинцията  и по-добро качество на живот във всяко населено място. За да успеем да я реализираме обаче ни трябва вашата подкрепа“, призова Цвета Караянчева и добави: "Към победа за по-добър живот и стабилност с номер 22 на 9 юни!“


Още по темата: общо новини по темата: 624
16.10.2024 »
14.09.2024 »
07.09.2024 »
25.08.2024 »
22.08.2024 »
10.08.2024 »
предишна страница [ 1/104 ] следващата страница

Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Cveta-Karayancheva-Razruhata-se-e-nastanila-v-Narechenski-bani-seloto-speshno-se-nuzhdae-ot-durzhavna-politika-za-balneoturizma-2138686
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.