Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Малък зеленчук, но с голямо значение за сърдечно-съдовите заболявания
Автор: ИА Фокус 10:45 / 11.06.2024Коментари ()2917
©
Репичките могат да разреждат кръвта. Това прави дребния зеленчук полезен за предотвратяване на тромбоза, инсулт и някои други сърдечно-съдови заболявания. 

Репичките съдържат и антоцианини, които имат противовъзпалителен ефект.  Въпреки това, не всеки може да яде този пикантен зеленчук: експертите не го препоръчват при обостряне на стомашни заболявания.

Какви са ползите от репичките:

Те са много полезни за хората, които са на диета и искат да отслабнат. Симпатичните дребни зеленчуци са нискокалорични и богати на диетични фибри.

Витамините, микроелементите и фенолните съединения в репичките забавят стареенето. Освен това зеленчукът укрепва кръвоносните съдове и прави кръвта по-течна, отбелязват специалистите.

Кой не трябва да яде репички:

Експертите назоваха заболявания, при които репичките са противопоказани:

-обостряне на стомашна и дуоденална язва,

- гастрит,

- панкреатит,

- холелитиаза.

Юни е перфектният сезон, в който репичките са най-подходящи за консумация. Така, че бързо отивайте към пазара за няколко връзки пресни репички, които са вкусни и ще ви държат здрави и във форма, предаде dariknews.bg.

*Тази статия има само информативен характер и не може да служи за лечение на заболявания. При здравословен проблем задължително се консултирайте с вашия лекар.


Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Maluk-zelenchuk-no-s-golyamo-znachenie-za-surdechno-sudovite-zabolyavaniya-2147611
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.