Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кръстьо Кръстев се връща в Драмата. "Сцена на кръстопът" с богата програма на есен
Автор: Ивет Калчишкова 13:50 / 12.06.2024Коментари ()3447
© Plovdiv24.bg
От 1 юли започва онлайн продажбата на билети за международния театрален фестивал "Сцена на кръстопът", съобщиха организаторите пред Plovdiv24.bg на официална пресконференция.

Програмата ще бъде оповестена след броени дни, но ще обхваща всички 20 значими за културния живот на страната представления.

По традиция Драматичен театър Пловдив ще открие фестивалната програма с премиерни постановки.

Първата ще бъде "Без кръв" с режисьор Диана Добрева, което е копродукция с театъра във "Велес", а режисьорът Маргарита Мачева ще представи  "Елизабет или кралицата девственица“.

"Не напразно Ламбо е избрал Пловдив от цяла България. Вие сами виждате, че 28 години вече сме домакин на фестивала.", каза Росица Обрешкова, продуцент на фестивала.

Популярното представление "Пипи дългото чорапче" на Младежки театър "Николай Динев" ще бъде комплимента към по-малките зрители. 

Организаторите подчертаха, че фестивала ще се радва на завидно чуждестранно присъствие. Директорът Сюзанна Арутунян-Василевска сподели, че е изключително важно гостуването на Националния театър на Унгария, защото те рядко излизат извън пределите на страната си.

Многократно бе споменавано и името на Пламен Панов, който е заместник-кмет "Култура, археология и туризъм“ за помощта на Община Пловдив.

Любопитна част от съпътстваща програма на фестивала ще бъде организираното неформално кафе с популярен актьор от Драматичен театър Пловдив. 

Събития свързани с годишнината от рождението на Николай Хайтов, както и представяне на книгата на Георги Тошев за Татяна Лолова, също ще бъдат част от програмата.

В края на пресконференцията стана ясно, че предишният директор на театъра Кръстьо Кръстев вече е назначен в длъжността "Арт директор"



Още по темата: общо новини по темата: 15
23.09.2024 »
20.09.2024 »
17.09.2024 »
11.09.2024 »
10.09.2024 »
10.09.2024 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Krustyo-Krustev-se-vrushta-v-Dramata-Scena-na-krustoput-s-bogata-programa-na-esen-2149164
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.