Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Хотелиер от Пловдив: Смятали са по бързата процедура да ме изпраскат
Автор: Диана Бикова 13:07 / 19.06.2024Коментари ()10131
© Plovdiv24.bg
Хотелиерът Борис Христов, срещу когото е повдигнато обвинение за нанасяне на лека телесна повреда на служител от "Общинска охрана" Пловдив, очаква днес най-накрая да бъде разпитан за случая и да разкаже своята версия.

Вече няколко пъти делото се отлага заради неявяването на служител от IV районно управление на полицията и процесът не може да приключи. На предходно заседание на свидетеля Божидар Димитров дори е наложена глоба от 400 лева

"Четири пъти го няма този свидетел, а прокурорката много държи да бъде разпитан. Не знам защо е толкова важен, след като не присъства на ситуацията, а е отишъл доста по-късно да разпита човека от кабинката. Година и половина ме размотават вече" - коментира пред Plovdiv24.bg Христов.

В обвинителния акт срещу Борис Христов пише, че на 16.03.2023 г. в Пловдив е причинил на длъжностно лице – С.Д.Д. от гр.Пловдив, охранител в Общинско предприятие "Общинска охрана“ – Пловдив, при и по повод изпълнение на службата му лека телесна повреда, изразяваща се в контузия на лицето – оток, охлузване и кръвонасядане в лява скулна област, довели до болка и страдание без разстройство на здравето – престъпление по чл.131 ал.1, т.1 вр. с чл.130 ал.2 от НК. 

Второто обвинение е за това, че на 16.03.2023г. в Пловдив е принудил пострадалия С.Д.С. от Пловдив да извърши нещо противно на волята му – да вдигне бариерата, осигуряваща достъп до архитектурно-исторически резерват "Старинен Пловдив“ , като е употребил за това сила – престъпление по чл.143 ал.1 от НК.

"Аз съм в абсолютното си право. Когато разпитваха вещото лице, той каза, че охранителят може и да симулира и сам да се е наранил. Обвиненията срещу мен са съшити с бели конци. Смятали са по бързата процедура да ме изпраскат. Насоса ги един бивш служител от общината, Йордан Ставрев, с когото не се обичаме заради позицията ми като председател на сдружението на живеещи и работещи в Стария Пловдив" - разказа Христов.

Хотелиерът припомни, че 10 години води битка срещу контролирания достъп до Стария град и по негова идея е създадено сдружението на живеещи и работещи в резервата да се борят срещу несправидливостта. Постигнато е решение да се осигури достъп с карти, което е било успешно повече от пет години. Самият Христов е бил потърпевш и не е допускан до дома си, защото е участвал в протестите срещу бариерата. 

"Ние искаме бариерата да се премахне или да не е в този вид. Това КПП, чрез тия хора, се крадат пари. Дават им по 500-600 лева, а им пишат по 2000 лв., разликата се краде, а тия хора пускат коли в Стария град срещу заплащане. Затова Старият Пловдив е пълен с коли" - обясни Христов.

Абсолютно недоразумение е фактът, че резерватът има един вход и няма изход. Това, според хотелиера, го няма никъде по света и самият той неведнъж е предлагал да се отвори "Хисар капия", но срещал отпор от администрацията. 

"Колите стоят по 20 часа паркирани по улиците и димът от ауспусите влиза в прозорците ни. Какво правим, ако стане пожар, ВиК авария или има нужда от линейка? Не могат да минат заради спрените коли" - констатира бизнесменът.


Още по темата: общо новини по темата: 12
22.06.2024 »
16.05.2024 »
21.03.2024 »
12.02.2024 »
14.12.2023 »
13.12.2023 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Hotelier-ot-Plovdiv-Smyatali-sa-po-burzata-procedura-da-me-izpraskat-2157379
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.