Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Заплашвали ключов свидетел на убийството в "Арман Махала"
Автор: Ивет Калчишкова 09:39 / 03.07.2024Коментари ()2156
© Plovdiv24.bg
Ключов свидетел на убийството в "Арман Махала" е получил заплахи за живота си, сподели самия той при разпита си пред Окръжен съд Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.  

Ибрям Мустафа разказа, че малкият брат на убития Сами Арифов е обикалял пред блока му в Германия през нощта. Мъжът се е свързал с дъщерите на Мустафа и им е казал, че ще убие баща им. Заканата е била подплатена с псувни.

Според него роднините на Сами смятат, че той е бил свидетел на убийството и умишлено не е помогнал на прободения, като не е извикал линейка. 

Припомняме, че случаят е от февруари 2023 година. Подсъдим е Стефан Асенов (Амет), който е обвинен, че умишлено е умъртвил Сами Арифов (Смаил) при спречкване в ромската "Арман махала". Спрямо Асенов е повдигнато и второ обвинение - за отнемане на мобилен телефон "Самсунг" модел "Зет фолд 4" на стойност 3019 лв. и черен силиконов протектор за 22 лв., с обща стойност на вещите 3041 лв. Според обвинителния акт, подсъдимият заложил скъпия телефон и часовника на убития в заложна къща, а парите проиграл на хазарт.

На вчерашното съдебно заседание продължиха разпитите на свидетели. С помощта им ще бъде сглобен пъзелът от кървавото престъпление.

Въпреки заплахите и желанието да му бъде назначена охрана Ибрям Мустафа разказа спомените си за фаталната нощ.

"Познавам Стефан от много години и отношенията ни са нормални. С починалият Сами също сме пийвали тук и в Германия. В деня на случката бяхме на една маса, пийвахме си. Аз бях почти на приключване с моето питие, а Сами си го беше изпил. Казах му да му викна такси и щях да му взема ключовете на колата, но той не даде. Не бил малко дете, щял да си викне такси.

Стефан явно беше пил някъде в махалата, мина и се спря при нас. Сами искаше да го почерпи ракия. Изведнъж се скараха, май са имали дразги и преди това. Сами му удари два шамара. Аз застанах между тях и казах на Стефан да се прибира, за да не стават скандали.

Тръгна си и след 15-20 минути пак се върна. От далеч каза на Сами - "Ей, браво бе, ти ме удари". Пак тръгнаха да се бият и Самито ми каза да не се бъркам. Мен ми стана неудобно, ядосах се, взех всичко от масата и си тръгнах. Отидох си у нас, Ангел дойде след мен и ми каза, че много го е страх, защото видял, че Стефан вади нож.

Пиян бях и му споделих, че си лягам, а той да прави, каквото иска. Към 5 сутринта братовчеда на Сами дойда на вратата ми и ми каза какво е станало и че накрая са убили човека. Аз му разказах всичко и му казах, че след мен какво е ставало не знам. На сутринта отидох на местопрестъплението и видях падналия на земята човек. После ми се обади кварталният и цял ден след това давах показания", сподели пред той в залата.

Представителят на държавното обвинение намери несъответствие в първите показания на Мустафа и разказано вчера в зала. По тази причина бяха прочетени спомените от досъдебното производство. 

От тях стана ясно, че Мустафа е присъствал на ваденото на нож и непосредственото сбиване между Стефан и Сами. 

Защитата на Стефан попита свидетеля за банкнота от 50 лева, която се е размахвала между подсъдимия и починалия. Въпросите провокираха уж забравени спомени у свидетеля.

Той заговори и за намерено окървавено яке у дома му, притежание на Ангел. Мустафа уточни, че показанията му са правилните, а не тези дадени първоначално.

Присъстващите в зала се озадачиха от твърденията му, защото той бе категоричен, че не е казвала онези думи пред полицията, въпреки че е прочел и се е подписал написаното. 

Следващото заседание ще продължи с разпит на вещи лица. Спрямо Стефан Асенов (Амет) е повдигнато обвинение по чл. 115 от НК - за умишлено убийство, за което законът предвижда лишаване от свобода от 10 до 20 години.



Още по темата: общо новини по темата: 9
14.05.2024 »
27.02.2023 »
27.02.2023 »
24.02.2023 »
24.02.2023 »
23.02.2023 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zaplashvali-klyuchov-svidetel-na-ubiistvoto-v-Arman-Mahala-2172103
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.