Горещият чай ще ви спаси в жегите | ||||||
| ||||||
"Освен в чистата ѝ форма, ние приемаме вода и консумирайки плодове и зеленчуци. Ако обърнете внимание – летните плодове са пълни с вода. Природата го е балансирала това нещо. Именно затова трябва да се водим от този усет. Всеки следва някаква формула, но на ден трябва да се приемат от 8 до 10 чаши вода от 200 мл. Водата е важна за много неща. 60% от тялото ни е вода. Когато губим течности, сякаш се смаляваме“, допълни той пише btv. "Ледената, студена вода е привлекателна, но в пустинята се пие горещ чай. Защото тялото усвоява и консумира всичко в телесна температура. Така че - ако ние пием екстремно студена вода, тялото първо трябва да я затопли. Съответно се мобилизират всички процеси, които загряват тялото. Когато пием горещ чай, тялото трябва да го охлади – мобилизират се всички процеси, които охлаждат“, каза Пападимитракос. По думите му консумирането на ледени напитки, когато се печем на слънце, е много рисково, тъй като може да създаде проблеми на храносмилателната система. "Когато се печем на слънце е много рисковано да пием студени напитки, защото контрастът в температурите може да създаде много сериозни проблеми на храносмилателната система“, обясни специалистът. Новата седмица започва с жеги: Жълт код е обявен в цялата страна Какво ще бъде времето по Черноморието? Той заяви, че месото не е особено подходяща храна по време на горещините: "Месото изисква повече енергия за храносмилане, което кара тялото ни да работи повече, натоварва се и се затопля. Затова по-простите захари са много по-подходящи за моментите с високи температури. Солта е важна лятото. Препоръчителната доза за сол е три грама на ден. Това означава две щипки сол в храненето. Чрез изпотяването човешкото тяло губи много сол и минерали, затова е важно да си ги набавяме“, допълни специалистът. |
Още по темата: | общо новини по темата: 1075 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/180 ] следващата страница |