Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Новите затворнически общежития в Пловдив приличат на четиризвезден хотел
Автор: Ивет Калчишкова 21:40 / 08.07.2024Коментари ()5812
Новото затворническо общежитие от открит тип "Хеброс" към затвора в Пловдив изглежда като четиризвезден хотел спрямо до момента използваните общежития.

По време на официалното откриване на новите два корпуса преди дни представителите на медиите бяха допуснати да разгледат и направят разлика между бъдещите условия на живот на затворниците и сегашните, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Старата база е в окаяно състояние част от прозорците са завити с одеяла, външната мазилка е олющена. Вижда се, че на места са слагани различни прегради и остатъци от мебели, за да могат да се закърпят дупки. 

Един тротоар разстояние само дели обитателите от лукса на новото преходно общежитие (т.нар. half way house) за лишени от свобода, на които им предстои освобождаване от затвора. Помещенията са за 9 лица, настанени в среда близка до семейната, за адаптация. 

Мястото е бонус към основното голямо съоръжение е за 130 човека, с подобрени условия за пребиваване. Осигурена е среда и за лица в неравностойно положение.

Преходното отделение е с площ 196 кв. м. Разполага с 4 спални, три от които са за двойно настаняване, със самостоятелен санитарен възел,страхотна кухня, телевизор и перално помещение.

По време на разходната от управата ни споделиха, че се надяват скоро да могат да настанят хората в новите преходни помещение, а старите да бъдат използвани за складова база.

В този тип общежития се настаняват лица с присъди до 5 години затвор, както и хора, причинили смърт по непредпазливост.

Разказано ни беше, че е има случай, когато затворник от основния затвор за добро поведение била преместен в тези общежития. 

В този тип места затворниците биват пускани да ходят свободно на работа през деня, а вечер се връщат, за да преспят. 

Официалният старт на строително-монтажните дейности на двете сгради е през 21 февруари 2023 г., а целият проект възлиза на 2,726 020 млн.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Novite-zatvornicheski-obshtezhitiya-v-Plovdiv-prilichat-na-chetirizvezden-hotel-2178947
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.