Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Изключително важна новина за село на 15 км от Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:26 / 09.07.2024Коментари ()20637
©
Със заповед на кмета на "Родопи" Павел Михайлов е отменено насроченото за 17.07 Общо събрание на населението в Храбрино. Това  според Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление.

След подписания протокол-споразумение с "Еолит“ ООД, фирмата изпълни в срок поетите ангажименти.

Taка кариера над Храбрино няма да има!

Фирма "Еолит“ ООД оттегля заведеното в РИОСВ-Пловдив уведомление за инвестиционно предложение "Изграждане на кариера за добив на гнайсошисти в концесионна площ "Бунилото“.

На същия ден търговското дружество е подало искане Е-26 –Е-345 към Министерството на енергетиката за прекратяване по взаимно съгласие на концесионен договор от 16.07.2014 година между Министерство на енергетиката и "Еолит“ ООД, сключен за срок от 35 години.

"Благодаря за активната гражданска позиция на жителите и кмета на Храбрино!

Благодаря за подкрепата от всички населени места на територията на Община Родопи!" Благодаря за коректното поведение на "Еолит" ООД!", пише кметът Михайлов в социланите мрежи

Припомняме, че от "Еолит" ООД заявиха, че "търговската печалба не е на всяка цена, като всеки следва да се ръководи и от законите, но и от благото и ползите за обществото."

"Разбирателство се постига с диалог и уважение. Нашата работа е да превърнем Община Родопи в най-доброто място за живеене. А най-важната ни задача е да пазим здравето на хората, да защитаваме изконните им права за чист въздух и вода и да се радват на зелена и красива природа", допълни кметът на "Родопи".


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Izklyuchitelno-vazhna-novina-za-selo-na-15-km-ot-Plovdiv-2180099
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.