Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
"Чистота": Възползвайте се от безплатните услуги на община Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:01 / 16.07.2024Коментари ()5946
©
ОП "Чистота“ призовава пловдивчани да се възползват от възможностите, които общината им предоставя за безвъзмездно предаване на едрогабаритни   отпадъци от домакинствата – излезли от употреба мебели, матраци, дюшеци, дограма и др.   

Фирмата подизпълнител КМД извършва тази безплатна услуга в районите "Централен“, "Източен“, "Тракия“, "Северен“ и "Западен“. Желаещите  да се освободят от ненужните обемни вещи трябва предварително да се обадят на тел. 0884/570 160 или на 032/660 600. Заявки се приемат от 8:00  до 16:00 часа в дните от понеделник до петък, а в периода от 9:00 до 15:00 ч. екип извозва изнесените на съответния адрес отпадъци  до разкритите във всеки един от районите специализирани площадки, откъдето се транспортират за оползотворяване.

Целогодишно без почивен ден работи специализираната площадка в район "Южен“, която се обслужва от ОП "Чистота“ и се намира пред базата на предприятието – ул. "Даме Груев“ 64А. Там жители от всички райони могат да предадат безвъзмездно едрогабаритни отпадъци, както и до 1 куб. м строителни отпадъци от домашни ремонти.

За улеснение на пловдивчани "Чистота“ продължава да събира едрогабаритни отпадъци и по кварталите.  За да не се образуват обаче нерегламентирани сметища, гражданите трябва да се съобразят с графика, който всяка седмица се публикува в сайтовете на предприятието и общината, както и в повечето пловдивски електронни медии.

За да се постигнат по-добри резултати, от "Чистота“ приканва хората, които искат да се освободят от непотребна покъщнина, предварително да заявят това на тел. 032/675 817. Ще им бъде оказано пълно съдействие.

Същевременно от предприятието предупреждават, че всички нарушители на общинските наредби за управление на отпадъците и опазване на околната среда подлежат на санкции. След засиления през последните месеци контрол срещу нерегламентираното изхвърляне на отпадъци вече има десетки глобени.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Chistota-Vuzpolzvaite-se-ot-bezplatnite-uslugi-na-obshtina-Plovdiv-2188821
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.