Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Френски и български лекари ще проведат съвместни прегледи в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:52 / 07.10.2004Коментари ()846
Втора част от проекта за обмяна на опит между френски и български общопрактикуващи лекари ще се реализира в Пловдив със съдействието на Общината.
На 08 и 09 октомври, както и на 15 и 16 октомври тук ще бъдат 20 общопрактикуващи лекари от Франция, съобщиха от пресслужбата на общината. Посещението ще започне с работна среща между тях и пловдивските им колеги в СУПЗ “Св. Георги”. Ще се обсъди ролята на общопрактикуващите лекари в системата на здравеопазването.
На 09.10.2004 г., от 9.00 ч. до 11.00 ч. в МЦ ІІ (ул. “Храбрец”15 – район “Източен”) участниците в проекта ще проведат безплатни съвместни прегледи на населението от квартал “Столипиново”.
А от 11.00 ч. до 13.00 ч. в СУПЗ “Св. Георги”, Дома за лица с физически увреждания “Хаджи Гьока Павлов” и Дома за лица с умствена изостаналост “Св. Врач” ще се проведат безплатни съвместни прегледи за живеещите в домовете. Основната цел на прегледите е да се сравнят диагностичните и терапевтични подходи в условията на общата медицинска практика.
Френските лекари ще дарят медикаменти и консумативи на медицинските звена в домовете. Дарението съдържа и над 1400 противогрипни ваксини.
Проектът ще продължи следващте петък и събота, когато ще бъдат проведени прегледи на живеещите в дома “Рада Киркович” и Дома за стари хора “Св. Василий Велики”. Тогава ще продължат и прегледите на живеещите в кв. “Столипиново”.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Frenski-i-bulgarski-lekari-shte-provedat-suvmestni-pregledi-v-Plovdiv-2191
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.