Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кмет на пловдивско село сигнализира за голяма опасност
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:12 / 18.07.2024Коментари ()28502
©
Кметът на Трилистник Мирчо Петров има притеснения, че струпаната от почистването на коритото на Стряма дървесина до къщите на хората, може да пламне. Ето позицията му този негов проблем:

 

БЕЗПАРИЧИЕ ИЛИ БЕЗХАБЕРИЕ ?

Трябва ли да се вменяват задължения на "Напоителни системи", след като нямат нито средства, нито техническа възможност да си изпълняват задълженията. Поддържането на дигите и коритото на р. Стряма доведе до наводняването на 120 къщи в с. Трилистник.

Виновни и наказани нямаше, а дали пък те не бяха укрити. Възстановяването на щетите по къщите бе за сметка на стопаните.

По върховете никой не иска да помисли дали тази организация е способна да се справи със задълженията, след като не я финансират - всичко е за сметка на хората.

Толкова ли е трудно да се направи един цял проект за р. Стряма от заустяването в р. Марица до гр. Клисура за почистване и укрепване на реката.

За възстановяването на отводнителните канали може да се търсят европейски средства, а защо не и изграждане на велоалея по цялото трасе.

Знам, че много си мечтая, но всичко това е възможно и може да се случи с помощта и контрола на държавата.

Въпреки многобройните писма за опасността от наводнение на селото, това се случи. Бяха взети мерки за почистването и укрепването на коритото и дигите в частта на с. Трилистник.

Въпреки това останаха много сериозни проблеми, които тревожат, както мен, така и хората от село Трилистник.

Голяма част от реката на територията на с. Калековец е в критично състояние. При едни по-високи води ще се наводним отново. Другият много сериозен проблем са дърветата и храстите, които са изкарани от коритото на р. Стряма и са депонирани в непосредствена близост до къщите на с. Трилистник.

Опасността от пожар е много голяма. В момента сигнализирам всички институции, пак стигаме до бездействието на "Напоителни системи". От моя страна съм направил разораване покрай струпаната дървесина, но това едва ли ще помогне. Пиша това с огромна надежда , че някой от поредните временни управляващи ще го прочетат," завършва Мирчо Петров.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Kmet-na-plovdivsko-selo-signalizira-za-golyama-opasnost-2191335
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.