Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Край на тупането на килими пред блоковете в "Западен"
Автор: Диана Бикова 11:49 / 25.07.2024Коментари ()7189
Поредният спор с обществено значение в Пловдив се решава през социалните мрежи и медиите, вероятно защото е модерно престрелките да се водят през трета страна, а не както е логично - заинтересованите страни да седнат на една маса, да обсъдят проблемите и да постигнат консенсус (б.а. - ах, каква екзотична дума - консенсус!). 

Двама борци за по-чист и по-приятен Пловдив влязоха в полемика как е редно да се върши обществено полезна работа. Асен Костов от СНЦ "Спаси Пловдив" обвинява кметицата на "Западен" Тони Стойчева, че унищожава общинска собственост и излага на опасност живота и здравето на хората. Ето какво е написал Асен Костов в страницата на сдружението:

"Гаф в район "Западен"

Жители на район Западен - Пловдив се свързаха с нас с молба да отразим поредния гаф на кметицата на района – г-жа Тони Стойчева. Сигналът започва така: "Бесни сме на Тони Стойчева. Освен, че блокира всички, които си позволяват да я критикуват, кара служебната кола като лична, но и изпоряза така необходимите ни съоръжения, които използвахме от години за изтупване на килими. В момента грозни и опасни железа по 10-15 см стърчат от земята, като остри ножове, които с лекота биха осакатили възрастен човек или малко дете". 

Въпросите ни към госпожа Стойчева са следните:

1. На какво основание си позволявате да унищожавате общинска собственост?

2. Давате ли си сметка, че с тези Ваши необмислени действия излагате на опасност живота и здравето на хората.

3. Разчиствате местата за строеж или Ви е необходимо старо желязо?

Предупреждаваме жителите на района да бъдат особено внимателни, когато излизат в междублоковите пространства или разхождат домашните си любимци, тъй като Тони Стойчева сътвори поредната си глупост. Прилагаме снимки с опасно стърчащите остри метални върхове (б.а. - виж галерията).

Госпожо Стойчева, приканваме Ви публично незабавно да обезопасите опасните участъци, както и да възстановите съоръженията, необходими на хората.

Като социално отговорна медия Plovdiv24.bg потърси директно кметицата на "Западен" Тони Стойчева. Ето коментарът й:

"Това са стари, изкривени и ръждясали лостове, които премахваме, за да разчистим междублоковите пространства, въведем ред и се опитаме да ги облагородим. Има сформирана комисия от инженери, която направи обход и е дала становище за премахване.

Хората не протестират. Има само един коментар под мой пост във Фейсбук и това е "сигналът", който сдружението - институция на Костов е получило. 

Моля гражданите да подават сигналите си към районната администрация, като орган, който може да реши проблемите, а не към сдружения, които търсят начини името им да попада в медийното пространство. Имам два приемни дни седмично и три лесни форми за подаване на сигнали, които гражданите активно използват. Отговорям почти на всички коментари и съобщения във фейсбук също.".

Асен Костов твърди, че е подал питане до администрацията на "Западен" по Закона за достъп до обществена информация за разпределението на средствата за допълнително материално стимулиране в кметството. По негова информация, Тони Стойчева е разпределила тези пари между себе си и приближения й заместник, а не между служителите в администрацията. Кметицата не отговорила и "Спаси Пловдив" завело дело.

"Определено не са направили запитване до мен. Това е неистина" - коментира Стойчева.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Krai-na-tupaneto-na-kilimi-pred-blokovete-v-Zapaden-2200915
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.