Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пловдивчанка: Защо никой не говори за това?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:38 / 04.08.2024Коментари ()6358
"Здравейте, пиша Ви за наболял проблем в кв. "Капана", за който никой не говори и никой не предприема действия, за да реши - това е паркирането в квартала. Преди няколко години бяха монтирани бариери и павилион с охрана, които да контролират достъпа до предимно пешеходната зона.

Сега служители в павилиона има, но никой не знае каква  работа точно вършат, а бариерите така и не заработиха. Многократно съм търсила информация от различните ОП, но отговорът е, че зависи от кмета и че това е тема табу в общината...

За тези около 5-6 години бариерите бяха чупени многократно, плащаме им ремонтите, но те пак не работят. А напоследък прави силно впечатление колко много места се дават на фирми и за живущите почти не останаха свободни. Постоянно изникват нови разчертани фирмени места, които стоят празни по цял ден, а вечер също се пазят с табели, което не е редно.

Като се има в предвид колко малко са местата по принцип в квартала, ние живущите не можем да си обясним защо се раздават толкова много служебни места и има ли някакъв контрол. Както е тръгнало, скоро няма да има къде да паркираме пред домовете си въпреки че и ние сме си платили пропуски.

Искаме да знаем има ли яснота какъв процент могат да бъдат заети от фирми и какъв процент трябва да останат свободни за живущите? Има ли критерии, по които се преценя дали на някой му е наистина необходимо паркомясто в зоната и защо стоят празни по цял ден ако е толкова нужно?

Защо на семейство живущи се дава 1 пропуск, а една фирма има няколко паркоместа? Зоната е само за живущи, защо я превърнаха в търговия с фирмени паркоместа? Ще заработят ли бариерите и ще има ли най-накрая контрол на достъпа в квартала?"

Това попита читателка на Plovdiv24.bg чрез сигнала си, който изпрати до медията ни.


Още по темата: общо новини по темата: 91
28.09.2024 »
14.09.2024 »
26.07.2024 »
20.04.2024 »
06.04.2024 »
11.03.2024 »
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdivchanka-Zashto-nikoi-ne-govori-za-tova-2213691
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.