Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
На АМ "Тракия" се води война, а МВР се превърна в счетоводна кантора за трупове
Автор: Георги Кирилов 18:03 / 06.08.2024Коментари ()105127
©
Илюстративна снимка
Тотална абдикация на държавата и мишкуване на МВР по храстите. Така може да се обобщи традиционната, превърнала се в ежегодна, лятна пътна обстановка в България.

На практика на АМ "Тракия" се води война между нагли тираджии, неадекватни гастербайтери и останалите шофьори.

Всички управлявали България през последното десетилетие носят огромна вина за случващото се, включително и президентът Радев с няколкото си служебни правителства. Страната ни безвъзвратно закъсня да разшири основната си пътна артерия. Всяко правителство се надпреварва да пуска "поръчки" за кръпки в "час пик", без никаква реална мисъл как да се подобри състоянието и пропускливостта на аутобана.

За всеки един клет чиновник е ясно, че лятото АМ "Тракия" е практически непроходима. Особено се влоши положението след старта на войната в Украйна. Върволици от ТИР-ове пъплят денонощно, блокирайки активната лента. Опасни изпреварвания между товарните камиони могат да се забележат буквално на всеки километър.

Ако не са те, в изпреварващата лента пъплят неадекватни турски гастербайтери, на предела на силите си. Нормални шофьори колкото и да имат желание да се придвижват спокойно и по правилата, на практика са поставени в невъзможна за това ситуация. Затова са и рисковите маневри, затова са и катастрофите.

От МВР наричат катастрофите инциденти. Инцидент е когато се случи нещо извънредно. Смъртоносните катастрофи по магистралите и републиканските ни пътища са логично последствие от начина, по който се стопанисва републиканската ни мрежа. 

Мерките, които могат да се предприемат са много, но МВР и институциите предпочитат просто да броят трупове, вместо да работят. Най-елементарното е забраната за движение на ТИР-ове в час пик и в петък и неделя. Само че тогава някой ще трябва да оказва контрол, тоест МВР ще трябва да излезе скъпите си БМВ-та и да поработи, а къде по-лесно е да се скрием в храстите до участъците хранилки и да пълним джоба.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Na-AM-Trakiya-se-vodi-voina-a-MVR-se-prevurna-v-schetovodna-kantora-za-trupove-2217683
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.