Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Католически свещеници пострадаха от закона за религиозните символи във Франция
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:23 / 07.10.2004Коментари ()1449
Законът, забраняващ да се носят дрехи с явна религиозна символика, предизвика неочакван отклик в Южна Франция, съобщи Ройтер.
Петима капелани от католическата църква, които отдавна посещавали училищата за беседи с учениците, били освочодени от задълженията си заради традиционните свещенически раса, с които са облечени.
Директорите обясняват действията си с това, че законът е еднакъв за всички и се отнася както за учителите и учениците, така и за тези, които изпълняват задължения на учители, както и за обслужващия персонал. В отговор представител на епархията заявил, че "дрехата на католическия свещеник не е най-важната в неговата мисия" и петимата пострадали свещеници могат да се преоблекат в черни костюми.
по-рано неволни жертви на закона станаха студенти-сикхи, на които забраниха да носят тюрбани, въпреки че тази част от облеклото трудно би могла да се приеме за религиозен символ, припомня агенцията.


Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Katolicheski-sveshtenici-postradaha-ot-zakona-za-religioznite-simvoli-vuv-Franciya-2218
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.