Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Брокер: Основното изискване на купувачите към имота е да има място за паркиране
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:03 / 09.08.2024Коментари ()12498
©
Цените на имотите ще продължат да вървят нагоре, твърдят експерти в бранша. Според тях има реални основания за поскъпването, а един от факторите е увеличените заплати.

"Ако започнем от 2014 г. цените дълго време се движеха сравнително постепенно. С около 9% на година растяха без никакви сътресения, след това дойде пандемията 2020 г. и цените се изравниха. Това е най-интересното, че не паднаха, не се и покачиха, останаха на едно ниво. След пандемията имаше голям скок, говорим за около 50% за 11 месеца. След, което всички започнаха да говорят, че лихвите ще падат и до 22 г. цените останаха без промяна. От 23 г. цените отново са започнали да растат. В момента са вдигнати около 13% нагоре", разказва пред "Евронюз България" брокерът Васил Люнчев.

Търсенето на имоти надхвърля предлагането, категоричен е брокерът Георги Янков. Въпреки това понякога продавачите са склонни на отстъпки.

На пазара масово се търсят готови жилища - сграда, въведена в експлоатация и довършителни работи. Те са настилки бани. Задължително изискване на купувачите е към имота да има и място за паркиране, голяма част от тях искат и второ. Средната цена е 25 хиляди евро.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Broker-Osnovnoto-iziskvane-na-kupuvachite-kum-imota-e-da-ima-myasto-za-parkirane-2222246
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.