Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ако не сте съгласни с новото име на Бетонния мост, сега е времето за мнения
Автор: Данислава Вълкова 15:20 / 10.08.2024Коментари ()51810
© Plovdiv24.bg
Промяна или по-скоро именуване на известния в Пловдив Бетонен мост е на дневен ред, видя Plovdiv24.bg в сайта на Общината. Предложението на групата общински съветници от “Браво, Пловдив" е съоръжението да носи името Тодор Александров. Идеята е да се именува "мост Тодор Александров“ или "Александров мост“ по подобие на други световно известни градове - Лондон Millenium Bridge, Tower Bridge; Будапеща: Петьофи, "Мост на свободата“

По закон предложението трябва да бъде разгласено на широката публика и в рамките на 1 месец да натрупа мнения, предложения или възражения преди да бъде прието на сесия на Общинския съвет.

Мостът свързва район Централен и центъра на Пловдив с квартал "Кючук Париж“. Същият е изграден от хора от Вардарска и Егейска Македония, които са потърсили и намерили в Пловдив спасение и възможност да продължат своя живот.

Поради това, ако съоръжението носи името на Тодор Александров, това ще бъде не само уважение към личността на Тодор Александров, но и ще бъде един своеобразен "мост“ на запазване паметта на всички хора, които са намерили своя нов дом в квартала“, пише в предложението на "Браво, Пловдив“.

Предложението е публикувано на сайта на община Пловдив на 30 юли, което означава, че до 30 август гражданите имат право да кажат своето мнение по въпроса, за да бъде взето окончателно решение.


Още по темата: общо новини по темата: 3
12.09.2024 »
12.09.2024 »
11.07.2024 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Ako-ne-ste-suglasni-s-novoto-ime-na-Betonniya-most-sega-e-vremeto-za-mneniya-2222821
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.